Het 70:20:10 framework: Zin of onzin?

In deze bekende theorie stelt Charles Jennings dat we voor 70% leren door onze ervaringen op de werkvloer, voor 20% leren we van elkaar door kennis te delen. Deze 90% noemt Jennings het informeel leren. De overige 10% leren we op formele wijze bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding, cursus of training.

Ondanks dat deze theorie op het moment veel gebruikt wordt bij het leren binnen organisaties en bedrijven vragen wij onszelf toch een paar dingen af…
Hoe is deze theorie onderzocht en op welke (empirische) studie is het framework gebaseerd?
We hebben zelf namelijk nog geen overtuigend onderzoek kunnen vinden dat de verhouding 70:20:10 in het informele en formelere leren valideert.
Is de verhouding wel wetenschappelijk bewezen? Waarschijnlijk niet. Met de crisis die nog nazindert past deze overtuiging namelijk erg goed binnen de trend om kosten te besparen en dus formele trainingen af te bouwen of stop te zetten. Deze leveren namelijk toch maar 10% van het leerrendement. Dat mensen leren uit ervaring is absoluut waar. Maar hoe effectief informeel leren is, daar zijn helaas geen betrouwbare cijfers over en het valt overigens ook moeilijk te onderzoeken.

Toch is het framework van Jennings is nuttig als denkmodel en gebruiken wij als trigger om het leren blended aan te bieden. De afstemming van de verhouding doen wij graag op maat gebaseerd op de vraag van de opdrachtgever. Het formeel leren is het steentje in de vijver, dat wat de organisatie de medewerkers mee wil geven. De kringen vormen zich door het geleerde toe te passen in de praktijk en door middel van sociaal leren.
In deze blended vorm ontwikkelen wij leertrajecten waarin het leren vanuit praktijksituaties en door middel van sociale interactie plaatsvindt. Het informele leren gaat niet vanzelf maar moet begeleid worden. Dit doen wij door ‘Performance Support’ in te bouwen. Met de juiste ondersteuning right-on- time leren werknemers contextueel, taakgericht en passen zij hun opgedane kennis betekenisvol toe in hun directe werkomgeving. Zo zet je een spiering uit om via het informele net een grote vis te vangen.

Comments are closed.